Loading 0
Share

O NAMA

Scroll Down
02

PIXEL DESIGN STUDIO

www.pixelstudio.ba

PRIČA O NAMA

Nakon 22. godine rada sticanja znanja, tehnike i kreativnosti u oblasti grafičkog dizajna stekli smo ogromno iskustvo. Ispred nas su već mnogi radovi i mnogi zadovoljni klijenti te je naša prednost i najveća reklama njihova preporuka, obzirom da smo sa nadarenim talentom kojim smo započeli karijeru u kreativnosti poćeli biti prepoznatljivi čak i od 1997 godine. To nam je dalo nadu da idemo dalje u napredovanju našeg znanja vremenom i školovanjem iz iste oblasti te smo do danas izgradili nevjerovatan smisao kreativnosti u ovom poslu i usluge koje pružamo grafičkog dizajna, unosimo veliki trud u svaki naš projekat koji radimo te time postižemo izvanredne rezultate pri finalnom riješenju projekta gdje se razlikujemo od konkurencije. Osnovali smo 2016 godine naš privatni dizajn studio sa sjedištem našeg moderno opremljenog offica u centru grada Visoko koji je danas poznat pod nazivom "PIXEL" DESIGN STUDIO te vam prestavljamo ovim putem naš design studio kao profesionalni studio koji će ispuniti svaka vaša očekivanja. Sve što vam treba za vaš vizuelni identitet vaše frime je na jednom mjestu. U svakom radnom satu trudimo se da vam pružimo i prikažemo modernu kreativnost kako u današnjici tako ćemo se truditi da budemo još bolji u budućnosti naš plan rada i usluga čine oblast iz cijelokupne usluge grafičkog dizajna, web dizajna , 3D dizajn, Video dizajna te i ostalih usluga usko vezanih za našu djelatnost u nastavku ćete saznati opširnije o našim uslugama.

Naša portofolia
01.

Naše usluge:

Ovdje je prikazana ponuda naših usluga

GRAPHIC DESIGN

ZAŠTO GRAFIČKI DIZAJN? Grafički dizajn je blizak psihologiji potrošača, marketingu i advertajzingu…

01.
OPŠIRNIJE
 • Graphic design
 • Print Design
 • Marketing design

Atraktivan dizajn vašeg identiteta je ujedno i promocija vaše firme, njenih proizvoda i usluga ili vaša lična reklama. Ulaganje u vizuelni identitet vašeg preduzeća ili proizvoda je jednokratna, ali dugoročna investicija koja gradi uspešan imidž i razvija njen brend. Budite pažljivi kada predstavljate sebe ili svoj proizvod, jer drugi vas vide upravo onako kako im se prikažete. Sigurno ćete biti uspešniji ako usluge dizajna prepustite profesionalnom timu. A na taj ćete se korak lakše odlučiti nakon što vidite kako mi to radimo..Profesionalno dizajniran vizuelni identitet može da napravi veliku razliku u uspjehu jedne firme. Dobro osmišljen korporativni identitet poboljšava kredibilitet vašeg sajta i dovodi do povećane prodaje proizvoda i usluga. Izrada vizuelnog identiteta Vizuelni identitet uključuje originalni logo dizajn, boju, font, kao i sve prateće elemente – vizit karta, memorandum, koverta, fascikla svijetleča reklama , brendirano vozilo itd… – po kojima će vaša firma biti prepoznatljiva na prvi pogled. Slijedeći korak u stvaranju brendinga je promocija kroz različite forme reklamiranja tj. medijskog prisustva. Najbitniji su izrada web sajta, reklamni i kancelarijski materijal, razni pokloni. Kroz razgovor i konsultacije sa vama osmislićemo najbolji i najefikasniji način realizacije ovih ideja u praksi.

LOGO DESIGN

Zašto ne želite da koristite .jpg format za vaš logo. ili Bolje rečeno, da li ste se ikada pitali zašto dizajneri koriste EPS vektor format za logo?

02.
OPŠIRNIJE
 • Logo design
 • vector
 • 2D/3D Modeling

Vektorski oblici zauzimaju mnogo manje prostora na disku nego rasterske (bitmap) slike. , negubi na kvaliteti slike u bilo kojem formatu i veličini da su , iskoristivi su za sve vrste izrade u štamparijama za izrez folija na cutteru, CNC/laser graviranju ili obrade u bilo kojem drugom obliku štampe. Logotip je grafički znak kompanije ili institucije. Izveden je u jedinstvenom grafičkom stilu i predstavlja mješavinu grafičkih elemenata (likovnih i tipografskih dodataka) ili je eksplikacija specifičnog grafičkog rešenja. Logotip treba da bude izveden jednostavno i da se jasno i trenutno prepoznaje kao aplikacija kako u boji tako i u crno bjeloj štampi. Grafički složeni logotipi danas nisu više u modi i teško se pamte stoga Mi smo logo dizajneri Dizajnom se bavimo iz ljubavi i strasti prema struci. Naš rad je potvrda našeg kvaliteta. U prvoj fazi izrade vašeg logotipa vam šaljemo sistematizovana i već formulisana pitanja prema kojima stičemo sliku o tome šta tačno želite po pitanju izgleda vašeg loga, kakav stil želite, kakve boje biste željeli da bude vaš logo, i sve ono što može da nam koristi kako bi stekli utisak o tome kakav tačno logo želite.Danas je logo dizajn prava umjetnost pa je vrlo važno da vas logo prikazuje u najboljem svjetlu. Logo predstavlja vašu firmu, ali ne može predstavljati sve djelatnosti kojom se bavi vaša firma, ukoliko ih ima više. U tom slučaju dolazi do zagušenja i nesklada između elemenata koji čine logo, te je najbolje konsultovati se s dizajnerom kako bi se na najbolji način što više elemenata moglo uklopiti u jedno rešenje koje bi istovremeno bilo jednostavno, efektno i prefinjeno.

WEB DESIGN

Online poslovanje je nezamislivo bez dobre web stranice. Oni su početna i krajnja tačka poslovanja u digitalnom svijetu

03.
OPŠIRNIJE
 • Web design
 • HTML5, CSS, PHP
 • Responsive

IZRADA WEB STRANICA savršeno prezentira Vaš posao i najbolje opisuje Vaše djelatnosti.Koristeći moderne tehnologiju i trendove, izrađujemo kvalitetne web stranice izvornim HTML5 kodom ispisane stranice koje radimo su uglavnom statične za prezentaciju vaše firme. Kod izrade web projekata se koristimo najmodernijim tehnologijama s primarnim ciljem visoke efikasnosti. Pored toga, nastojimo našim klijentima pojasniti sve bitne stavke i funkcionalnosti, bilo da se radi o web stranici manjih ili veliki preduzeća, marketingu i dr.

BRANDING DESIGN

Brend je ideja, teorija i misao. Vašu ideju prikazat ćemo jasnom pričom vašeg proizvoda, firme ili usluge.

04.
OPŠIRNIJE
 • Branding
 • Design
 • Marketing

Dizajniramo nezaboravne strategije vaših brendova uz kreativnu produkciju koja ističe ključne snage vaše firme i proizvoda. Vaše ideje i vrijednosti proizvoda prilagodit ćemo ciljanom tržištu. Stvaranjem vašeg brenda, istovremeno ćemo izraditi osjetljivu vezu između opažanja, razmišljanja i osjećaja što će vaš proizvod učiniti privlačnim i poželjnim.

02.

Poznavanje i viještine

Neki od alata koje poznajemo pri radu

Adobe AI
95%
Adobe PS
100%
Adobe Dw
100%
Adobe Ae
70%
CorelDRAW X20
100%
SketcUp Pro 2020
60%

Radovi

Klijenti

Potražnja

03.

NAŠI PARTNERI

04.